Copyright ©2008 door
SC-DESIGN.nl. Alle rechten voorbehouden.


(advertentie)

Titel: Grote Nadie


Copyright ©2020 Hemmechien  KnipDe veiling is gesloten!
Je kunt geen bod meer uitbrengen op het hierboven weergegeven object omdat de veiling gesloten is. Er is geen winnaar bekend, omdat er niet geboden is.


Meer kunst van Hemmechien Knip
Object Details

Titel Grote Nadie
Thema grafiek
Omschrijving Dit werk is meestal uitbundig, dan weer ingetogen. Er wordt geen claim gelegd op het correct anatomisch weergeven van figuren, die ontstaan.De behoefte daartoe ontbreekt. De bedoeling is een mysterieuze weergave te maken. Het mysterie van het leven, als men het zo zou willen noemen. Waarbij voor de kijker veel blijft in te vullen bij het kijken. Daarbij wordt erg gelet op licht/donker, lijn en vorm. Richting en bovenal ritme. Meestal zit er veel vaart in het werk. Het onderwerp kan zó verschillend zijn: een fiets, een bepaalde vorm van een voorwerp, een figuur of een landschap. Daarin staat niet de omgeving centraal, maar a.h.w. de reis die iemand maakt of nog gaat maken. Er is afstand tussen actuele en visuele beweging. Een relatie tussen kansen en regels. Gebroken wordt er met de klassieke vormen, daartoe gebeurt er teveel op het doek, dat zich niet laat dwingen. Onnoemlijk veel zelfs. Complex. Nooit is er een niet gewenste nonchalance Maar een bewust vermijden van het technisch conventionele, wat met het wezen van de kunst niets te maken heeft. Het streven is te komen tot een steeds verder gaande abstractie, waarbij de spontane handeling van het schilderen en vooral het werken met kleuren het belangrijkst is Ruimtes worden gevuld met energie, kleur, lijn en vorm in oneindigheid bewegend zonder mensen en voorwerpen. Zo wordt het concrete getransformeerd tot een abstractie. Daarin mag de beschouwer zelf zijn heel eigen weg zoeken. Naar “with space in mind””
Categorie Schilderijen
Afmetingen 100 x 100 x 4 (h x b x d)
Materiaal Olieverf
Ondergrond doek
Stijl Abstract expressionisme
Verkoopprijs € 400.00
Bekeken 1238 x
Geplaatst op: 19/01/2011 13:05:07Winnaar Geen bod uitgebracht
Hoogste bod € 0.00
Status GeslotenStuur een reactie naar Hemmechien Knip betreffende dit kunstobject.
Je voornaam: *
Je achternaam: *
Je email adres: *
Jouw bericht: *
Kopieer deze code: "1278" »


* dit zijn verplichte velden.

Profiel van Hemmechien Knip

Lid sinds: 22/02/2008
Naam kunstenaar: Hemmechien Knip
Beschrijving: Hemmechien Knip, beeldend kunstschilder,vrij werk. Zij heeft meerdere exposities gehad in binnen-en buitenland Achterhoven 86 Tel: 0575 516821 e-mail: ufkesknip@hetnet.nl www.hemmechienknip.nl. Opleiding: H.B.O. leraar 1959 Portrettekenen en diverse cursussen moderne vormgeving en schilderen naar naaktmodel Apeldoorn en Deventer 1996-2006 Zaterdagacademie Deventer “De Leeuwenkuil” Exposities: 2001 Hanzehof Zutphen 2002 Luxor Z. 2003 Salon Stedelijk Museum 2004 Deelname Kunstmrkt. Z. 2005 Spit en Lula en in theatercafé 2006 Luxor te Zutphen In “Het Spittaal”te Zutphen Achter het raam te Keppel Fort Bronsbergen te Zutphen 2007 Weer in “Spittaal” grote 2008 solo-expositie en verder Meedoen met Kunstmarkt ., Het jaarlijks gebeuren in de Catarinakerk Doetinchem wedstrijd Gelderlander 2009 Wedstrijd Talens Er is werk verzonden naar Afrika (Uganda) in het kader van uitwisseling internationaal contact. 2010 Galerie Boehner Mannheim Knip (1939 Midwolda) maakt grote schilderijen, olieverf op doek.Abstracties met een figuratief.element. Daarbij worden gevonden composities tot één geheel gemaakt. Ze is vooral gefascineerd door het materiaal waarmee ze werkt. De verf dus en ook de huid van het doek en hoe het één op het ander inwerkt, reageert.De flexibiliteit van de olieverf en zien hoe de verschillende lagen op elkaar afstemmen. Er gebeurt van alles op het doek. De verf krijgt alle kans,er wordt ingegrepen, doorgewerkt soms op grillige verfsporen. Door experimenten komen figuurlijke elementen en vormen naar voren en die worden dan verder uitgewerkt. Ze is nu 68, maar altijd al maakte ze prijswinnende foto’s ,wandbekleding, deed een tijd lang aan decoupage op oude materialen en voorzag niuw meubilair van een ogenschijnlijk oud uiterlijk. Nu is het alleen nog schilderen. Haar werk roept constant verwondering op door de veelzijdigheid ervan. Soms is het ingetogen-strakzelfs mystiek, dan weer uitbundig, kleurrijk. In die uitbarsting van kleuren én de sterke composities herken je onmiddellijk een grote schilderkunstige zeggingskracht.

Trefwoorden: abstract expressionisme scheppingkunstige zeggingskracht

Website: Bezoek de website

Aantal objecten: 39
Gemiddelde waarde: € 542.11
Webdesign by SC-DESIGN.nl | Copyright (c)2010 SC-DESIGN | Algemene Voorwaarden | Contact
Loaded in: 0.39 sec